Donzen jas verliest veren

Ik heb een nieuwe, dure winterjas gekocht met veren erin maar het. Telkens als ik mijn jas uit doe, zitten er allemaal veertjes op mijn . Je moet alleen maar een beetje geduld hebben, en het stopt vanzelf. Je bedoeld veren denk ik, daar kun je niets aan doen. Geniet van je warme jas, want dat is hij en pluk af en toe een los veertje van je jas of kleding.

Mijn zoon heeft een een donzen jas maar die verliest veertjes! Ik heb toen maar voor de zekerheid de jas toch naar de stomerij. Je jas verliest dan namelijk zijn veerkracht, waardoor de winterjas niet . Nu heeft mijn moeder de jas in de zomer gewassen en in de kast gehangen.

Toen kwam ik tot de ontdekking dat alle veren in klonten zitten . Hierbij wil ik een klacht melden over Esprit : Gisteren een donzen jas gekocht bij de ESPRIT (onwijs mooi) echter vond ik al die jassen die ze . De jas moet per se in de droger drogen, omdat dons langzaam . Donzen jassen verliezen af en toe ook veren. Ik heb een zwarte, ik dacht dons, jas die ik graag wil wassen. De tennisballen kloppen de samengeklonterde veren los tijdens het drogen. Wanneer de jas uit de wasmachine komt zitten de veertjes vaak erg tegen. Door de jas te reinigen met chemicaliën verliest het dons zijn . Er komt redelijk vaak een ondraaglijke lucht vanaf.

Het is een soort gewatteerde jas gevuld met dons. Het kan namelijk altijd gebeuren dat zoiets spontaan . Je slaapzak of jas met donzen vulling zélf in de wasmachine proppen? Langzaam maar zeker verliest het dons zo zijn isolerend en ademend vermogen. In dezelfde situatie, maar dan met win verliest je lichaam zijn warmte zonder. Een waterdichte jas, een windjack of een softshell.

Hoe groter het donsaandeel (ten opzichte van de veren) in een donsjack, hoe beter de thermische isolatie. Echter hij verliest heel veel kleine donsveertjes die op je kleding zitten en er niet makkelijk . Hoe hoger het percentage dons, niet veren, en de relatieve inhoud is, des te beter is. Opdat de donsjas zijn isolerende eigenschappen niet zo snel verliest en u lang.