Zwarte werkster strafbaar

Ben ik strafbaar als ik een illegale werkster in dienst heb? Ben ik fout bezig als ik mijn werkster zwart betaal? Een witte markt bestaat vrijwel niet, en zelfs op de zwarte markt zijn ze.

De werkster moet zelf aangifte bij de fiscus doen en is wel strafbaar . Het is een vraag die steeds vaker aan je gesteld wordt als je de dertig bent gepasseerd. Met zwartwerken wordt bedoeld: het verkrijgen van inkomsten zonder. Let op: niet alleen de directe werkgever is strafbaar, maar als er sprake . Maar bij de meeste mensen werkt de werkster zwart.

Particulieren mogen hun hulpen zwart uitbetalen. Betaal ik mijn werkster wit of zwart? Iemand die niet legaal is in Nederland voor je laten werken – ook al is het bij je thuis – is zelfs strafbaar.

Zwart werken: bijna iedereen heeft het wel eens gedaan. Wat houdt zwart werken in, wie doen het en wat zijn de gevolgen hiervan voor jezelf, voor je w. Is de persoon die mij het voorstel doet dan ook strafbaar? Zwart werken is verboden en dus strafbaar. Daarnaast heeft zwart werken een aantal andere gevolgen, voor de werkgever, de werknemer en .

Sinds weken heb ik (zwart) een schoonmaakster in dienst. De werkster moet zelf aangifte bij de fiscus doen en is wel strafbaar als ze dat . Geld Rechtjuni 2014welke biibaantjes zwart of wit werk? Geld Rechtsept 2011Mag een werkgever zwart uitbetalen? Geld Rechtjan 2010Meer resultaten van forum. Over haar inkomsten wordt geen aangifte gedaan.

Niet door haar opdrachtgevers, niet door haarzelf.