Kreukels uit vitrage halen

Eenmaal uit de was zaten ze vol kreukels, ik heb ze een tijdje hangend laten drogen en vochtig op hoge temp. Gordijnen wassenfeb 2013linnen gordijnen (inbetweens) wassenjuli 2011Gordijnen met haakjes wassenjuni 2009Gordijndilemmamaart 2009Meer resultaten van forum. Hang direct na het wassen uw gordijn of vitrage goed uit.

Na het drogen kunnen er nog kreuken in het gordijn zitten. Ik heb vandaag van één raam de vitrage gewassen op 30ºC met een programma voor. Keukels uit stof halen doe je meestal met stoom.

Ik heb mijn stoffen gordijnen uitgewassen, daarna niet in de droger. Nu wil ik ze gaan strijken en zit er een hele scherpe, lichtgekleurde vouw in. Zitten er vlekken in die je er niet zonder wassen uit krijgt?

De meeste kreukels zakken er na de reiniging in een aantal weken vanzelf uit.

Ga dus niet te snel over tot het strijken van gordijnen. Echter zitten er kreukels in mijn gordijnen waar ik niet zo blij mee ben. De kreukels in je nieuwe gordijnen gaan ervan zelf uit.