Vitrage verven met thee

Die verftinnetjes zijn er niet in de goede kleur, vandaar dat ik het met thee wil proberen. Maakt het nog uit welke thee ik neem, groene, witte, . De vitrages zijn van katoen, dus moeten te verven zijn.

Met thee inderdaa daar krijg je het heel mooi gebroken wit tot creme mee. Het beste werkt dit bij een katoenen stof of een andere natuurlijke faser. Voor een nieuw kostuum heb ik een witte onderjurk nodig. Ik heb er al eentje, ooit voor onder een ander kostuum gemaakt, maar ik was .

Er zijn meer natuurlijke materialen te gebruiken voor bij het verven. Hoewel ik er helaas achter ben gekomen dat theevlekken op witte stof. Nadeel van verven is dat vaak de stiknaad van ander materiaal is dan . Tsja, ik vraag me af of ik nu een fabeltje heb gehoord of dat het echt zo is. Zijn hier mensen bekend met ‘oma’s wijsheden’ ? Ik had wat stofjes uit Amerika bestel maar eentje viel er een beetje tegen, het bleek nogal hard rood te zijn met wit, wel anders dan op de site . A Bouquet of Buttonsbouquetofbuttons.

Het plan was eigenlijk om stof te kleuren met thee en koffie. Maar koffie had ik niet liggen en toen zei mijn vriend “ik heb iets veel beters liggen .